Szív, sűrít, gyújt, kipufog

Blogban mondom el... hogy megköszönhessem, hogy értsétek, hogy kipufoghassam.

Friss topikok

  • Judit*: @Judit*: lemaradt az aláírás: mamy (2009.04.10. 22:46) Röviden
  • mamaka2: Mostantól remélem csak felhőtlen örömben lesz részetek! Sok boldogságot! (2009.04.08. 15:41) végállomás
  • Tannita: Az 1. képen egyértelműen kivettem, de a második fölött, bevallom ültem pár percig. :) (2009.03.22. 18:54) friss
  • vidramam: Köszönöm Neked és mindenkinek, aki továbbra is szorít nekünk és követi az eseményeket! (2009.03.17. 23:01) 32+4
  • fürge toll: Vidramam, minden nap gondolunk rátok és imádkozunk értetek. Minden rendben lesz, tudom :) (2009.02.15. 10:24) Az izgalmak múltán...

Linkblog

Az izgalmak múltán...

vidramam 2009.01.16. 16:34

...adunk az élvezeteknek is. A mai napra kértünk egy időpontot 4D babamozira az Istenhegyi Géndiagnosztikán. Azért Dr. H.K. személyéhez most is ragaszkodtunk, egyrészt mert Neki nem kell magyaráznunk, hogy ne rémüljön meg, ha lát valami mást is az élő mazaton kívül, másrészt aki annyira zsonglőre az uh fejnek, mint Ő, az biztosan szép fotókat tud nekünk csinálni.

Most talán néhányan rosszallóan csóválják a fejüket, hogy miért nem hagyjuk már békén ezt a szerencsétlen gyereket, bőven elég a sok kötelező vizsgálat. Hát, aki csóvál, az csak csóváljon, csak vigyázzon, hogy el ne szédüljön. Mi viszont úgy éreztük, kell egy kis önfeledt örömködés, amikor nem érkeresztmetszeteket nézegetünk szorongva, hanem urambocsá' az arcában gyönyörködünk. Lassan már úgy érzem, hamarabb felismerném a gyerekemet félbevágva, mint egészben. Elnézést a morbid poénért...

Nem is magyarázom tovább a bizonyítványom.

Szóval megérkezünk, épp időben, alig ülünk le, már mehetünk is be. Dr.H.K. meglátva minket megvilágosodik, hogy miért volt olyan ismerős a név az előjegyzésben. Rögtön azzal indítunk, hogy mi most mozizni jöttünk, kezecskékben és lábacskákban gyönyörködni, latolgatni, hogy kire hasonlít a poronty.

Azért persze egy kis "szakmázást" nem lehet kihagyni, előkerül az MR lelet.

Vizsgálat közben eloszlanak a kétségeink afelől, hogy vajonk Dr.H.K. tud -e mesélős mozidélutánt is tartani, ha ultrahangról van szó, illetve beigazolódik az az elgondolásunk is, hogy aki 2D-ben ász, az 4D-ben is varázsol. Már 2D-ben is ki-kirajzolódik az arcocska. Méregetés közben a doktornő előrevetíti, hogy nem lesz értelme a 4D-nek, mert háttal fordul nekünk a baba és a keze is a feje előtt van. Na, ehhez képest átvált "narancs üzemmódba" és hopp, rögtön egy gyönyörű portré! Jót mulatunk, hogy milyen "rémes" felvétel. Én meg fejhangon visítozom, hogy jajj, milyen helyes, milyen tüdéri, milyen aranyos. A fiunkra amúgy is lehetett számítani, hogy ha az egyik pillanatban háttal van, kezeivel az arca előtt, akkor pár másodperccel később már oldalt fordul és széttárja a karjait. Még jó ideig nézelődünk, ámuldozunk, a gyerök produkálja magát: nyitogatja a száját, rúgkapál, mozgatja a kezeit (azaz csak elvan, ahogy mindig is szokott).

Átszellemült arccal távozunk, próbálunk napirendre térni afölött, hogy milyen szép súlyban van (758g). Nem tudom megállni, hogy ne kezdjek el számolgatni: tavaly januárban a 23 hét 5 napra született babáink közül még a nagyobb is csak 520g volt, ez a kis szerencse kegyeltje pedig 4 nappal idősebb korában majd' negyed kilóval többel büszkélkedhet.

Itthon előkerül a Majáról készült hasonlóan jó portré, és kiderül: a képen épp csak egy héttel idősebb a mostani pocaklakónál. Készítek is egy összeállítást a ma készült képekből és Maja portréjából. A kinyomtatott fotót az éjjelilámpámba tűzöm és elalvás előtt még gyönyörködöm egy kicsit a gyerekeimben. (jobbra fönt Maja, a többi ma készült a leendő öccséről)

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kipufog.blog.hu/api/trackback/id/tr69882027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Persephone01 2009.01.16. 23:19:37

vidramam, komolyan élvezet látni a halott kisfiadat, akinek nem adtál esélyt?

Zoya 2009.01.16. 23:34:49

Tudom, hogy ez nem vitafórum, de hogy kérdezhetsz ilyent? Inkább gratulálni kellene nekik, hogy volt erejük végigcsinálni ezt az egészet, és lesz egy egészséges baba. Vagy meg kellett volna várniuk, míg a burok szétpattan a sok magzatvítzől, és minkét babát elveszítik? Vagy kétnaponta járni csapolásra, míg szintén mindkét baba oda? Vagy ismét adják meg magukat a kegyetlen sorsnak és sirassanak minden vigasz nélkül újabb két magzatot?
Én biztos ugyanezt tettem volna a helyükbe, annyi különbséggel, hogy nekem nem sikerült volna barátok híján.
Hajrá Vidracsalád, örüljetek, növekedjetek. Kell már egy kis öröm a sok rettenet után.
Üdv:
Zoya

vidramam 2009.01.17. 00:20:29

Te most komolyan azt hiszed, hogy innen bármelyik kép a halott babát ábrázolja??? Jézusom!
A jobb felső a most két és fél éves lányom, magzat korában. A három másik természetesen az élő babáról készült. Szerintem rajtad kívül ez mindenkinek egyértelmű, de a szövegből is kiderül.
A kommented egyéb vonatkozásaira inkább nem reagálok.

tekibebi (törölt) 2009.01.17. 10:13:46

Maximálisan megértelek,h a beavatkozás és a mr után arra vágytál, h "mozizzál".

Zoya, tudod az egészségügyben ha komoly problémád van megfelelő hangnemmel (nem pénzzel) olyan ajtók nyílnak meg, és olyan fantasztikus orvosokkal találkozhatsz akik mindenben segítenek anélkül, h összekötettéseid lennének.

Zoya 2009.01.17. 12:14:12

Kösz, Tekibebi, remélem, sose lesz rá szükségem, hogy élesben megtapasztaljam. Az ember mindig abban reménykedik, hogy vele sose történhetnek rossz dolgok.

Vidramam! Már akartam írni, hogy sztem nagyon hasonlítanak a babók egymásra. Nagyon kíváncsi leszek az öcsi pofijára, ha kibújik, kicsiMajaarcocskája van. Nagyon jól tettétek, hogy moziztatok, az elolvasottak alapján nagyon nagy szüksége volt erre a lelketeknek.

vidramam 2009.01.17. 19:32:30

@tekibebi: Sajnos sok esetben tényleg nem elég a szép szó, bár tény, hogy azzal is sokmindent el lehet érni. Jelenleg itthon nem elérhető ez a beavatkozás, és nekünk valóban a barátokon és a kapcsolatokon múlt, hogy tudomást szereztünk, hol lehet ilyet csináltatni, és hogy megszerveződött az utazás, a korábbi beavatkozás. De bízunk benne, hogy egy éven belül itthon is végeznek majd ilyesmit, vagy ha mégsem, akkor is tudni fogják a sorstársaink, hogy melyik országban, melyik kórházhoz fordulhatnak.

vidramam 2009.01.17. 19:34:47

@Zoya: Én is rettentő kíváncsi vagyok, szerintem is hasonlítanak. :) Reméljük, az öcsinek azért több haja lesz. :D

Anzán 2009.01.17. 19:53:29

@Persephone01: Komolyan élvezet belerúgni másokba és kívülről ítélkezni??? Gratulálok a hozzászólásodhoz; ezért igazán kár volt még egy nicket regisztrálnod...
Nagy ember vagy, tényleg.

Uff.

helego 2009.01.17. 21:54:29

Vidramam! Pont olyan helyes, mint Maja!
Nem tudom, mi célja van a sorsnak, hogy ennyi követ gördít elétek, talán a szép gyerekeket nem adja könnyen... nagyon-nagyon drukkolok!

zsejkee 2009.01.19. 21:26:27

Nagyon örülök, hogy rendben vagytok!!!!
(és hogy sikerült írnom ide :D)

Tannita 2009.01.21. 08:24:11

Gyönyörű baba! :) Gratulálok! Az emberek ítélkeznek, de ha mindig hallgatnánk rájuk....
Soha ne foglalkozz azzal, mit mond a szomszéd.... :)

Lucilla 2009.01.21. 12:17:19

Vidramam,
én nagyon megértem, hogy miért is fontosak az ilyen babamozik, gratulálok a kislegényhez, gyönyörű baba:-)

(Persephone-nak pedig kívánhatnám, hogy tudja, meg, milyen egy ilyen döntést meghozni, de ilyet senkinek sem kívánnék. Mert én sajnos tudom, milyen ez.)

Saci Mami · http://mamikam.blog.hu 2009.01.21. 13:46:06

Kedves vidramam, nagyon jó volt látni a kisöcsit. Örülök, hogy minden rendben, és gratula az MR-hez, és az önuralmadhoz.

Azt kívánom hogy sok sok örömötök teljen mindegyik gyermeketekben és mostantól minden rossz és baj kerüljön el Titeket.

Alig várom az újabb híreket. Sok szeretettel üdvözöllek
Gonoszka2

jcs6 2009.01.24. 19:52:25

@Persephone01: Komolyan elvezet belebeszelni olyasmibe, amirol halvany fogalmad sincs?? Raadasul ilyen hangnemben? Legalabb elolvasnad, amit ir, mielott belebeszelsz, bar javasolnam, inkabb sehogy ne beszelj bele. Valamint szivem szerint azt kivannam, egyszer tapasztald meg, milyen erzes ilyen nehez dontest meghozni, de inkabb nem teszem... Van neked eleg bajod anelkul is, ahogy nezem...

jcs6 2009.01.24. 19:54:25

Vidramam, nagyon szepseges az ocsike is, csakugy, mint Maya kisasszony :-) A hatterbol veled vagyunk, drukkolunk es megemeljuk a kalapunkat (a Zurammal egyutt) a kitartasotok es az emberfeleti erotok elott. Minden tiszteletem a tietek! Nagyon-nagyon orulok, hogy a vizsgalaton mindent rendben talaltak es drukkolok a tovabbiakhoz teljes szivembol!! +++

XOXO

MyBaby 2009.01.26. 23:26:57

Szia Vidramam,
köszönöm, hogy írod ezt a blogot! Fantasztikusak vagytok! Go a head!
MB

fürge toll 2009.02.15. 10:24:10

Vidramam, minden nap gondolunk rátok és imádkozunk értetek. Minden rendben lesz, tudom :)
süti beállítások módosítása